dinsdag 23 september 2014

Mini Maker Faire in Kerkrade.

Gepost door Travelling Misses.Sweetz op 9/23/2014 04:21:00 p.m.

~ Ik heb dit weekend samen met Joris de Mini Maker Faire bezocht, dit bevond zich in het Werkplaats K in Kerkrade.

Op deze mini faire waren veel dingen te doen zoals workshops , informatie stands en demonstraties op verschillende stands.

 


~ We kwamen op dit idee terwijl we naar de film gingen. Op zaterdag 13-09-2014 gingen we ' s avonds naar de JT biscoop in Kerkrade om naar As Above So Below te gaan (Echt een aanrader , kijken dus!!!) en hier stond een standje van de Mini Maker Faire.
Bij dit standje waren ze met een 3D printer het logo van de JT bioscopen aan het printen, dit leek dan op een kleine button gemaakt van plastic. Omdat Joris altijd heel erg geinteresseerd in techniek , technologie en van alles in elkaar zetten en bouwen vond hij het een leuk idee om hier heen te gaan en te gaan kijken wat er allemaal te doen was.
We vertrokken in de middag tegen een uurtje of 12.




~ Aangekomen bij het Continium kwamen we erachter dat we op de verkeerde locatie waren, we waren er vanuit gegaan dat dit in het Continium zelf was, maar het was georganiseerd door het Continium.
Na eventjes uitzoeken kwamen we erachter dat het in werkplaats K was , dit is op de campus in de buurt van het Roda JC stadion. Nouja, dan maar met de bus, wat bleek dat ook het busstation in Kerkrade helemaal was afgezet voor het Schützenfest in het centrum.
Na een tijdje waren we er dan eindelijk aangekomen en zijn we meteen naar binnen gelopen om te kijken wat er allemaal te doen was.

~ Als eerste kwamen we een een soort pennen tegen waarmee je 3d vormen kon maken. In deze pennen zat een soort plasitc in een leuk kleurtje en hier kon je dan leuke figuurtjes mee maken op een papiertje. Buiten dat je platte figuren kon maken kon je ook 3D figuren maken, dit was echter heel lastig dus heb ik het maar op een plat figuurtje gehouden, hier onder op de foto zie je hoe ik bezig ben met de pen en wat ik nagemaakt heb. 
Dit was het teken van het continium, daarna heb ik nog wat andere leuke figuurtjes gemaakt.

~ Na een tijdje rondgelopen te hebben en van alles al uitgeprobeerd te hebben kwamen we bij een paar mensen van Hoge School Zuyd hier in Heerlen en deze hadden een aantal 3D printers, terwijl Joris bezig was naar de uitleg te luisteren had ik ontdekt dat je met een van die 3D printers echt iets leuks kond doen.
Je kon namelijk je naam op een Mariakoekje laten zetten geschreven door Nutella, hmmm.  Via een tablet mocht je je naam invoeren en deze stuurde de machine aan waardoor hij het patroon van je naam ging namaken echt super leuk!
En bovendien smaakte het 
heel lekker, ik ben geen fan van Nutella maar deze kans kon ik niet laten liggen!










 ~Aan het einde van de dag hadden we al veel dingen gezien, zoals sierraden gemaakt van allemaal computer onderdelen , een afwasborstel die je kon laten bewegen , en zelfs een robot die je kon laten spreken. Van uit hout gesneden diertjes tot gehaakte petite fours, je kon van alles bedenken. Maar we kwamen echt iets leuks tegen, een groepje Duitse jongens had namelijk een zelf werkende cocktail maker gebouwd, deze werd ook aangestuurd door een tablet.
Gewoonweg de flessen met drank op de doppen schroeven, een drankje uitkiezen op het tablet, daar op MIXEN drukken en voila jou heerlijke drankje werd voor je klaargemaakt.
Ik zelf had voor de Kaki gekozen, dit was een drankje met bananen en kersensap, hij smaakte heel erg zoet en lekker! Een super idee dus.




~Kortom, deze dag was heel leerzaam, we hebben veel leuke uitvindingen gezien en zelf gedaan. Mini maker faires vind je overal over de wereld, de eerste werd zelfs in het Witte Huis gehouden, volgend jaar gaan we zeker weer!
Ik hoop dat jullie met veel plezier dit stukje gelezen hebben!
Ik post elke Dinsdag/Donderdag en soms op Zaterdag,
Lezen jullie de volgende keer weer mee ?
XXX Travelling Misses.Sweetz


0 reacties:

Een reactie posten

 

Travelling Misses.Sweetz Copyright © 2012 Design by Antonia Sundrani Vinte e poucos